Българите в блок с германци, финландци и хървати на олимпиадата

OFFNews 01 февруари 2018 в 16:24 6027 0

Днес официално бе открито олимпийското село в Пъонгчанг. Президентът на МОК Томас Бах заяви, че това е едно от най-хубавите села на зимни олимпийски игри, които е виждал. Комплиментът е традиционен.

"Убеден съм, че спортистите ще се чувстват добре в това село и ще запазят прекрасни спомени. Желая състезателите да се чувстват у дома, макар и далеч от вкъщи", каза още Бах.

Днес беше осъществена и регистрацията на българската делегация, съобщават от БОК. Нашата делегация е настанена в блок 104 заедно с представителите на Германия, Финландия, Хърватска.

Утре вечер от София за олимпийската столица ще потеглят и първите български спортисти: биатлонистът Красимир Анев и състезателят по спускане с шейни Павел Ангелов.

Междувременно спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана направи хаоса пълен, като отмени доживотните наказания на 28 руски състезатели и намали санкциите към 11 от тях до олимпийските игри в Пьонгчанг.

КАС се произнесе по обжалванията на 39 спортисти, които получиха наказания в резултат на скандала с употреба на забранени стимуланти около зимните игри в Сочи, докато прегледът на документите на други трима беше отложен.

Решението на КАС не означава, че съответните спортисти ще вземат участие на олимпийските игри в ПьонгЧанг този месец. Последната дума по този въпрос има комисия на МОК под ръководството на Валери Фурнерон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!