Александра Фейгин записа историческо класиране на Световното по фигурно пързаляне (видео)

OFFNews 22 март 2019 в 15:31 4989 0

Младата ни надежда Александра Фейгин записа историческо класиране на световното първенство по фигурно пързаляне. Българката се представи отлично във волната програма в японския град Саитама и завърши на рекордното за страната ни 17-о място.

Така 16-годишната ни състезателка изравни най-доброто представяне на българка на такъв форум. За последно Виктория Димитрова завърши именно на 17-а позиция на световното през 1992 година.

Иначе възпитаничката на Ина и Андрей Лутай записа най-високи оценки за волна програма и сбор. Днес изпълнението й върху постнановката "Пасажери" и саундтрака на филма "Гранд хотел Будапеща" заслужи 108.62 точки, а крайната й оценка е 165.31 пункта.

Саша изпълни седем тройни скока, от които луц, флип, салхов и по два тулупа и ритбергера. Комбинациите й бяха троен ритбергер с двойни тулуп и ритбергер и серия от два двойни аксела. Пируетите взеха ниво на трудност 4.

За Фейгин композицията, с която се състезава на леда в Япония е нова. За първи път тя я представи преди 2 седмици на световното първенство за девойки, където завърши на 22-ро място.

Световна шампионка стана златната медалистка от олимпийските игри в Сочи Алина Загитова от Русия. Втора е Елизабет Турсинбаева от Казахстан. Евгения Медведева е трета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови