Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини

OFFNews 10 март 2019 в 19:01 5256 0

Алберт Попов постигна нещо, което нито един български скиор не е правил. Въпреки че не успя да завърши в първия манш на последния за сезона слалом от редовната програма на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора, Попов си осигури участие на финалите на Световната купа, които се провеждат от 1993 година насам.

Те ще се проведат в Солдеу, Андора, през следващата седмица и в тях ще участват най-добрите 25 от всяка дисциплина през сезона.

Днес Попов не стигна до зоната на точките, но въпреки това в генералното класиране е 21-и с 95 пункта и по този начин си осигурява участие в слалома на най-добрите в Андора, който ще се проведе следващата неделя.

Иначе относно днешното си състезание Попов сподели, че лошата писта е помогнала доста за отпадането му. "Стартирах с 20-и номер, по трасето вече имаше доста дупки и то пропадна. Времето не позволи пистата да стегне добре през нощта. Направих една голяма грешка в началото, пистата ме прецака, но въпреки всичко продължих. Имах шансове въпреки това да вляза в Топ 30. Но, долу, поредната дупка ме извади от трасето и не завърших", допълни той.

Камен Златков зае 35-о място в първия манш, като изостана само на 0,16 сек от влизане във втория. На 11 март Попов и Йоан Тодоров ще стартират в Кранска гора в гигантския слалом от финалите на Европейската купа. След това Попов заминава за Солдеу. Тодоров и Камен Златков пък ще участват на 12-и и в слалома от финалите на ЕК в Кранска гора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови