Аксел Лунд Свиндал прекратява кариерата си

OFFNews 27 януари 2019 в 15:50 2593 0

Легендарният норвежец Аксел Лунд Свиндал обяви, че ще прекрати кариерата си след световното първенство по ски алпийски дисциплини в Оре през февруари.

Олимпийският шампион в спускането от ПьонгЧанг 2018 заяви, че в основата на решението му са постоянните контузии на дясното коляно, които го тормозят през последните три години.

36-годишният Свиндал е взел решението през последните няколко седмици. Норвежецът се очаква да стартира в супергигантския слалом на 6 февруари в Оре, както и в спускането три дни по-късно.

Свиндал пропуска стартовете в Кицбюел този уикенд, за да даде почивка на коляното си и няма да участва следващата седмица в скоростните дисциплини в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

Аксел Лунд Свиндал има в кариерата си четири медала от олимпийски игри и осем от световни първенство, а освен това е носител на Световната купа през 2007 и 2009 година. Любопитен епизод от детството му е летуване на родното Черно море. Споменът му от страната ни е, че автомобилът им е останал без чистачки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови