Уволниха директора на болница ''Св. Иван Рилски'', връщат Дечо Дечев

OFFNews 05 август 2021 в 20:29 5577 0

Директорът на столичната болница "Св. Иван Рилски" Антон Петков е уволнен и на негово място е назначен Дечо Дечев.

По-рано днес Дечев е представен официално пред работещите в лечебното заведение, съобщава БТА. През последното десетилетие той няколко пъти беше назначаван и отстраняван от директорския пост в "Св. Иван Рилски".

Вчера работещите в болницата излязоха с отворено писмо, в което обявиха, че лечебното заведение е подложено на безпрецедентен натиск и че обвиненията за безконтролно харчене на средства не отговарят на истината.

Сградата, наета от бившия директор на "Св. Иван Рилски" Антон Петков, няма предназначение за медицинска дейност, каза днес пред БТА заместник-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Сключването на договор за наем на тази сграда, където преди време се помещаваше фирма "Маймекс", сключването на нов договор с павилиона, при който преди време от токов удар загина младо момче, са причините, поради които досегашният директор е отстранен от поста. На негово място, до обявяване на конкурс, е назначен Дечо Дечев, обясни Петров.

Същевременно работещите в болницата твърдят, че "договорът за наем на допълнителни площи ще ни позволи да разширим с 16 легла Клиниката по ревматология, начело с проф. Рашо Рашков, за да отговори на изискванията за катедра по Национална здравна карта. Всичко това е описано в подробния бизнес план, с който Министерство на здравеопазването разполага и който сме готови да предоставим по всяка време, както и самия договор за наем".

За уволнение или за поощрение е директорът на болница ''Св. Иван Рилски'' - вижте в разследването на OFFNews.bg, което публикувахме миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови