Удължават със седмица противоепидемичните мерки в Буковлък

OFFNews 23 юни 2020 в 08:37 2873 0

С още една седмица се удължават засилените противоепидемични мерки в Буковлък. Регионалната здравна инспекция в Плевен обяви, че те ще продължат до 29 юни включително. 

Миналата седмица на две места в плевенското село бяха поставени контролно-пропускателни пунктове, защото броят на заразените с COVID-19 беше 28 души. Малко преди това кметът Росен Русанов се оплака, че никой не спазва противоепидемичните мерки. Заради това са възникнали разправии и се е стигнало дори до бой. При опит да предупреди да не се събират много хора на едно място е възникнал скандал.

Според местното РЗИ мерките до момента дават резултат, но е необходимо да продължат да се спазват стриктно от населението. 

И на двата пункта се запазва 24-часовият полицейски контрол, за да се ограничи напускането на хора под карантина. Останалите могат да излизат.

Остава забраната за посещения на барове, дискотеки и пенсионерски клубове в селото.

В обществените обекти трябва да се спазва дистанция между посетителите, да се извършва дезинфекция и контролиране на влизащите в обектите. Носенето на маски е задължително на всички обществени закрити и открити места.

Не се разрешават групови празненства и масови мероприятия.

РЗИ и МВР ще осъществяват хигиенният и противоепидемичен контрол на обектите с обществено предназначение. 

В края на април селото пак беше поставено под карантина заради четири шивачки от голямо плевенско предприятие, които бяха с положителни проби за коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови