Трансплантират трима души с органи от самоубилия се млад мъж от Бургас

OFFNews - Бургас 27 април 2018 в 11:34 12834 1

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Eкипът на УМБАЛ "Александровска", където са извършени трансплантациите на бъбреците

30–годишният мъж, който се простреля в неделя в Бургас, е починал, а органите му ще дадат шанс за живот на трима души, след като близките му взеха решение да ги дарят.

Александър се самоуби в подземен гараж в морския град. Във фаталния ден той оставил компанията си, празнуваща рожден ден, слязъл на паркинга и се прострелял. По информация на други медии, мъжът е имал финансови затруднения.

Близките на загиналия са взели благородното решение и са дали решение бъбреците и черния му дроб да бъдат дарени на трима души. Късно снощи са направени и трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама души, избрани между шестима кандидати: 48–годишен мъж от гр. Годеч и 52–годишен мъж от гр. Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно. Черният дроб е подготвен за трансплантация в Университетска болница „Лозенец“.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на семейството на починалия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови