Стартира програмата за консултации на преболедували COVID-19 в Александровска болница

Янка Петкова 08 февруари 2021 в 08:27 1235 0

От днес започват записванията за консултации на пациенти, преболедували COVID-19, в Александровска болница и в специализираните болници за рехабилитация.

В пост-COVID програмата могат да се включат всички пациенти с усложнения след прекарана коронавирусна инфекция.

Прегледите ще се осъществяват от кардиолози, нефролози, невролози, пулмолози, психиатри, микробиолози, имунолози и специалисти по образна диагностика под ръководството на инфекционист. 

Следващият етап е с участието на болниците за рехабилитация – при необходимост пациентите ще бъдат изпращани за 10-дневен престой в някоя от 13-те структури в цялата страна (Баните Смолян, Банкя, Баня Карлово, Велинград, Вършец, Кюстендил, Момин проход, Наречен, Овча купел, Павел баня, Сандански, Хисаря, Поморие).

Възстановителната програма е безплатна. Предстои здравното министерство и НЗОК да уточнят дали ще има специална клинична пътека за рехабилитацията, или ще бъде създадена национална програма за целта. 

Предварителни записвания за преглед на пациентите в Александровска болница се извършват на телефон 02/9230467. Възможност за насочване към санаториум ще има не само през тази болница, а също и от общопрактикуващ лекар, специалист или с епикриза от болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови