Спешните медици в Русе оттеглиха оставките си

OFFNews 19 март 2019 в 17:47 1080 0

Снимка OFFNews

Спешните медици в Русе оттеглиха оставките си след среща със заместник здравния министър Бойко Пенков. 

44 медици подадоха заявления за напускане. Те настояват за повишаване на работните заплати, 7-часовия работен ден и подобряване на условията на труд.

След срещата с Пенков и последните 21 души от първоначално подалите заявления за напускане оттеглиха оставките си. 

Пенков обясни, че на срещата са били поставено много проблеми. Един от основните е преминаването на служителите на ЦСМП в Русе на седемчасов работен ден.

Пенков ги уведомил, че новият директор на Спешна помощ в града д-р Иванка Маринова работи по този въпрос, като най-късно до две седмици заповедта ще е факт и от 1 май ще влезе в сила, съобщи БТА.

Заместник-министърът обясни, че вторият проблем е с ограниченията в извънредния труд, който може да бъде полаган. Той заяви, че ще бъдат намерени добри практики, за да може служителите да получават пари за всеки изработен час. За увеличението на заплатите той обясни, че в последните три години заплатите в Спешна помощ са увеличавани всяка година с по 10%.

Относно исканията за спешни мерки срещу агресията към медиците Пенков коментира, че Министерството на здравеопазването е в много тясно сътрудничество с прокуратурата и с МВР, като се търсят начини, за да се ограничат до минимум подобни случаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !