Ексклузивно Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

Медици от Спешна помощ в Русе масово подадоха оставки

ОFFNews 12 март 2019 в 16:39 1528 0

След конфликта в Центъра за спешна помощ в Русе заради назначаването на нов директор, 50 служители са подали оставките си. Според здравното министерство обаче, конкурсът за директор е проведен законно, предаде БНТ.

Русенските медици казаха, че областта няма да остане без Спешна помощ, но ще стане така че линейката да се чака по 2-3 часа.

На общо събрание днес в центъра за Спешна помощ за пореден път отсъстваше ръководството и служителите отново не получиха отговор на исканията си за повишаване на работните заплати, 7-часовия работен ден и подобряване на условията на труд.

"Искаме с някой да проведем диалог, ето оказа се, че днеска нямаме директори тука. Въпросите ни трябва да бъдат зададени на по-висша инстанция.Застанали сме зад оставките си, като искаме един срок някой да се срещне с нас, да ни разясни в каква посока по-нататък тръгваме и от там нататък ние ще си решим какво да направим", каза Мариана Ганчева - фелдшер.

На срещата медиците отново поставиха въпроса за сигурността на работното място заради зачестилите случаи с агресивни пациенти и техните близки.

"На всяко излизане на адрес аз треперя и на всяко питане на детето ми "мамо кога ще се прибереш", аз по 5 минути не мога да отговоря", сподели Мариана Ганчева.

"Просто нямаш време да набереш бутона или полицията. Просто трябва да има друг начин да може да се викат службите за сигурност", каза и Галя Маринова - фелдшер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови