След София: В още 7 града ваксинират в паркове през уикенда

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2021 в 11:10 1112 0

В още 7 града, след София, ще ваксинират през уикенда на открито. Във Варна и Бургас ще има ваксинационни пунктове в морските градини, откриват се такива и в Плевен, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Велико Търново, съобщиха на сайта на Единния информационен портал.  

Всеки, който иска, ще може да се имунизира срещу COVID-19 като избере вида ваксина, която да му бъде приложена. На място ще се издават и ваксинационни сертификати на лицата, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс. 

През миналия уикенд инициативата на кмета Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ за ваксиниране в Борисовата градина, Южния парк и в Красна поляна доведе до опашки в парковете, а над 1000 души бяха имунизарани за два дни. В София пунктовете ще работят през всички съботи и недели до края на юни. 

График за работата на ваксинационните центрове на открито: 

Плевен:

На 05.06 (събота) и 06.06 (неделя) на пл. Възраждане пред Мавзолея, ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19.

Кабинетът ще работи от 10.00 до 16.00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

Стара Загора:

На 06.06 (неделя) на входа на парк „Артилерийски“ ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация срещу COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде от 9.00 до 14.00 часа.

Варна:

През почивните дни ще бъде открит изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина. Работно време от 11.00 до 18.00 ч. През седмицата ваксинационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.

Бургас:

Изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.

Пазарджик:

През почивните дни от 10.00 до 15.00 ч. желаещите да се ваксинират ще могат да го направят пред сградите на община Пазарджик и община Велинград.

Велико Търново:

На 5 юни (събота) ще работят зелени коридори за ваксинация: здравен кабинет в СУ „Емилиян Станев“ и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ „Вела Благоева“, с работно време от 10,00 до 14,00 ч.

Мобилен екип за ваксинация срещу COVID-19 ще посещава по график габровските села през цялата седмица 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови