В три парка в столицата работят пунктове за ваксинация (обновена)

OFFNews 29 май 2021 в 16:00 1612 0

Снимка pixabay

Днес и утре между 9 и 16 ч. три ваксинационни пункта работят в паркове в София. Екипи на общинските многопрофилни болници ще ваксинират желаещите в Южния парк, на входа откъм булевард "Гоце Делчев", в Борисовата градина на входа при Орлов мост и на паркинга на магазина за хранителни стоки на булевард „Възкресение“.

Целта на инициативата на Столичната община е да бъде привлечен възможно най-голям брой желаещи да се имунизират, които по една или друга причина не са успели да го направят досега, заяви зам.-кмета по здравеопазването Дончо Барбалов.

Всички желаещи ще имат право да изберат с коя ваксина да се имунизират. За ваксинираните с двудозови ваксини, втората доза може да бъде поставена във всяко здравно заведение, в което има зелен коридор.

А онези, които изберат еднодозовата ваксина на "Янсен" ще могат да получат веднага ваксинационния си сертификат в пункта. Само във ваксинационния център в Борисовата градина поради проблем с компютъра не се издават удостоверения днес, но пациентите могат да ги получат утре по електронната поща или в следващите дни от личния си лекар, обяснява д-р Стоян Цончев от V градска болница.

Близо 500 души бяха ваксинирани в пунктовете в съботния ден. Заради големият брой желаещи работното време днес беше удължено до 17 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!