Шефът на болницата в Благоевград за бебето със счупен крак: Не мога да си представя как се е случило

OFFNews 07 април 2023 в 12:46 3849 0

д-р Огнян Митев

Снимка Скрийншот

д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ Благоевград

„Персоналът не би направил такова нещо. Искам да изясним случая, за да не остават съмнителни неща“. Това заяви на брифинг пред журналисти д-р Огнян Митев, директорът на благоевградската болница, от която беше изписано бебе със счупен крак.

По думите му бедрената кост, където е установена фрактура при новороденото, е най-здравата в човешкото тяло. "Трябва голяма сила и не мога да си представя как би могло да се случи такова нещо. От 35 години работя в родилно отделение и такова чудо досега не е имало", посочи той.

Случаят нашумя след сигнал на близки на бебето, които разказаха, че то е било прието в болницата с жълтеница, а впоследствие е изписано с шина, поставена в "Пирогов". Семейството обясни, че не е било предупредено за преместването на детето в софийската спешна болница, а е било поставено пред свършен факт. Според близките крачето му е било счупено по време на престоя в лечебното заведение.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев заяви, че тече проверка по случая и все още няма окончателни заключения.

"Момченцето е родено на 11 март и е изписано. На 1 април постъпва в нашата болница с лека жълтеница и лека хрема. Нищо сериозно като състояние. На 5 април колежка установява, че дясното краче е подуто. Веднага са направени рентгенови снимки и се установява, че има немалка фрактура на дясната бедрена кост", обясни д-р Митев. Според анамнезата, която са получили от "Пирогов" там е била установено, че счупването е с давност около една седмица. 

След запитване обясни, че в стаята, където е било настанено бебето е имало камера, която покрива много малък периметър от помещението и затова с нея не може да се установи, какво е ставало там.

Образувано е досъдебно производство, каза за БТА районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки. Разпитани са всички служители на лечебното заведение, които са имали контакт с детето и са полагали грижи за него.

На този етап има много неизяснени обстоятелства, посочи районният прокурор и допълни, че към момента не се установява виновно поведение на конкретно лице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!