От болницата в Благоевград: Прието с жълтеница бебе е изписано със счупен крак

Районната прокуратура образува дело за причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на задълженията

OFFNews 06 април 2023 в 09:52 4149 1

бебе

Снимка Скрийншот

Новороденото е на 22 дни

Прието с жълтеница бебе в Благоевград е върнато с шина на едното краче. За случая сигнализират близки на кърмачето, което е само на 22 дни.

Пред Нова телевизия една от бабите на новороденото обясни, че е било изписано с жълтеница, която се е влошила и след консултация с личния лекар са го завели в болницата в Благоевград.

Приеха го без майката. То е на кърма на 22 дена. Вчера (5 април, б. р.) около 12 часа в болницата се обажда другата баба, на зетя майка му, да пита как е бебето. Те казват "трябва да си вземете личните карти и да тръгвате за София за "Пирогов", защото Боби е там, сложиха му шина на крака". Питахме как е станало, отговориха, че не могат да ни дадат информация. Тръгнахме да видим какво е състоянието, като пътуваме, се обаждат, че го връщат с Бърза помощ в Благоевград. Аз се обаждам на 112, изпращат ни полиция, взеха мерки. Видяхме как ни го свалят от линейката със счупен крак, разказва едната баба на детето.

По думите на майката на бебето в болницата са отказали да я приемат с него. Не са давали да го видят. Според нея вероятно в болницата са го "изтървали или дръпнали". "Детето няма как само да си счупи крака", заяви тя.

Когато го вкараха в болницата ни казаха, че можем да получаваме сведения за Боби всеки ден в 12 часа. Обадихме се и казаха, че ще го изписват. Звъня на деня, те казват, че Боби е в София със счупен крак. Питам защо – не ми дават обяснение. Казват "Не се правете на интересна, вземайте си личната карта и отивайте в "Пирогов" да видите какво става с Боби". Тръгваме да си взема личната карта, те ми звънят да чакаме да кажат дали Боби ще го върнат или ще остане в София. Чакахме около 2 часа и се обадиха, че го връщат в Благоевград. Дадохме здраво право дете и как ни го върнаха? На 20 дена дете с шина, споделя другата баба на бебето. От епикризата са разбрали, че крачето е счупено на две места.

Близките искат строги наказания за виновните и заплашват, че ще съдят болницата. От лечебното заведение са отговорили, че в момента тече вътрешна проверка за изясняване на случая.

По-късно от Районната прокуратура в Благоевград съобщиха, че е започнало разследване по случая. Прокурор Борислав Ковачки заяви за БНТ, че е образуваното дело по чл.134 от НК за причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на задълженията.

Разпитват се служители на неонатологичното отделение, както и близки на пострадалото бебе.

До момента е ясно, че детето е било прието на 4-и април, направен му е преглед, при който не е имало следи от наранявания. При повторен преглед на следващия ден е установено, че детето има фрактура, която налага транспортирането му в "Пирогов". Преглеждат се и камерите от отделението.

Официална информация от благоевградската болница се очаква утре следобед, тъй като все още не са прегледани камерите, от които трябва да стане ясно какво се е случило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!