РЗИ: Свещената вода от Плиска е опасна

OFFNews 11 август 2015 в 18:39 8526 12

Снимка Facebook, Бойко Борисов

Божидар Димитров изпълни заканата си да изкъпе премиера Борисов с водата, бликнала в кладенец в Голямата базилика в Плиска.

Свещената вода, която бликна от кладенец в Голямата базилика в Плиска, е опасна за здравето, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Шумен.

След проверка е установено, че във водата са открити нитрати в количества два пъти над нормата.

Към момента водата не е изследвана за други отрови или замърсители и здравните инспектори не могат да кажат дали е годна за пиене.

Водата бликна при разкопки в Плиска на 24 юли. Няколко дни след това директорът на НИМ Божидар Димитров обяви водата за животворна и свята и се позова на предсказание на Ванга.

Той увери, че лично пророчицата му е казала, че България няма да се оправи, докато не бъде възстановена Голямата базилика в Плиска.

На 3 август премиерът Бойко Борисов поръси себе си и министри с обявената за свещена течност и си взе от нея да си маже болното коляно.

След като стана ясно, че водата е опасна, притеснен за здравето на премиера, Димитров беше категоричен, че нито премиерът, нито никой от министрите е пил от чудотворната вода.

По думите му е нормално във водата да има нитрати, защото наблизо се намирали ниви, които вероятно се обработват с химикали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!