Русия отчете най-много смъртни случаи от COVID-19 от началото на пандемията

OFFNews 13 юли 2021 в 13:23 1227 0

Русия съобщи днес за рекордните 780 свързани с COVID-19 смъртни случаи, предаде Ройтерс. Това е най-големият брой починали за денонощие в страната от началото на пандемията.

Новозаразените в Русия за последните 24 часа са 24 702. Като оздравели са отчетени 19 566.

Русия е в хватката на ръст на случаите, което според властите се дължи на по-заразния Делта вариант и на бавното темпо на ваксинирани.

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че ситуацията в столицата се стабилизира с близо 5000 нови случаи.

Затягане на мерките по примера на Франция допусна прессекретарят на президента Дмитрий Песков. Той уточни, че задължителната ваксинация може да се окаже без алтернатива за някои групи от населението, предаде РИА Новости.

Вчера Емануел Макрон обяви задължителна ваксинация за всички здравни работници в страната в телевизионно обръщение. Макрон добави, че след 15 септември ще започнат проверки и ще се налагат санкции на неваксинираните.

От началото на август в заведенията, търговските центрове, влаковете и самолетите ще се изисква сертификат за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19. От 21 юли пропускателен режим се въвежда за посещения на паркове, фестивали, спектакли и атракции, припомня агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови