Ракът, убиец на деца

OFFNews 19 април 2018 в 09:30 8313 0

Около 15% от раковите заболявания при деца и тинейджъри са сарком. Според Националния раков регистър, в България годишно се откриват около 300 случая на сарком. Лечението изисква опит и специализирани познания, затова според международните стандарти и насоки за добра клинична практика, саркомите трябва да се лекуват в специализирани центрове от лекари, обучени да поставят диагноза и да лекуват саркоми.

Сарком е общото наименование на всички видове злокачествени тумори на съединителната тъкан, участващa в образуването на костите: външна обвивка на костите, хрущял, костна тъкан, стави. Най-често засяга дългите кости на ръцете и краката, поради което е популярен като рак на костите. Саркомите се срещат рядко, но са изключително опасни, тъй като нямат отличителни симптоми и признаци, а се развиват и разпространяват бързо.

За борба с коварното онкологично заболяване, което покосява предимно деца и млади хора, Анадолу Медицински Център обособи Специализиран център за лечение на сарком. Центърът има мултидисциплинарна структура, която обхваща специалисти по медицинска онкология, радиационна онкология, педиатрична онкология, ортопедична хирургия, патология.

В Центърът се лекуват злокачествени тумори на кости и меки тъкани, включително остеосарком, сарком на Ewing, хондросарком, фибросарком, метастазен карцином, миелом и други метастатични костни тумори. Нашите лекари имат богат опит в редки и тежки видове остеосарком, при които се използват специални хирургични процедури за отстраняване на тумора, така че да се запазят засегнатите крайници и се прилага ротационна пластика. Мултидисциплинарният екип работи заедно, за да направи цялостна оценка и да предложи най-подходящия вариант за лечение пред вид здравето на пациента, възрастта му и хода на заболяването.

Анадолу Медицински Център разполага с необходимото съвременно и прецизно оборудване и прилага иновативни подходи към лечението на пациентите. Лечението на сарком в Анадолу Медицински Център има редица предимства: точност и скорост при диагностициране; комбинация от американски и европейски методи на лечение; използване на модерно оборудване.

Повече за видовете сарком, за симптомите и признаците на заболяването, комплексната диагностика и съвременните методи за лечение на тези злокачествени заболявания можете да прочетете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови