Проект ''Осинови дефибрилатор'' осигурява първия апарат за Софийския зоопарк

OFFNews 23 януари 2024 в 10:03 1352 0

дефибрилатор

Снимка Фейсбук/Фондация "Първите три минути"

Автоматичен външен дефибрилатор

На 25 януари 2024 г. в Софийския зоопарк на ул. "Сребърна 1", в присъствието на арх. Добромир Бориславов, директор на зоопарка и представители на фондация “Първите три минути” и Hewlett Packard Enterprise България, ще бъде поставен първия автоматичен дефибрилатор на територията на Софийската зоологическа градина.

Животоспасяващият апарат е дарение по проект “Осинови дефибрилатор” на фондация “Първите три минути” и е реализиран с финансовата помощ на Hewlett Packard Enterprise. Повече за проекта можете да намерите на интернет страницата на фондацията тук.

Защо са важни първите три минути

Служителите на HPE България припознаха каузата за осиновяване на дефибрилатор на обществено място и по предложение на фондация „Първите три минути“ избраха това да бъде Софийската зоологическа градина.

Спасяваме живот без дишане уста в уста

Компанията удвои средствата, събрани от нейните служители и с тези средства беше закупен напълно автоматичен дефибрилатор от последно поколение, работещ изцяло на български език и с функция за избор на режим на спасяване на деца и възрастни. Със събраните средства бяха закупени също специализиран шкаф с аларма, указателни знаци и информационна табела и ще бъде проведено обучение на персонала на зоопарка.

По-малко от 20% от българите могат да оказват първа помощ

Избраното местоположение е ключово, тъй като ежедневно зоологическата градина е посещавана от голям брой хора, но и емблематично, заради идеята за осиновяване, която е позната именно като практика за грижа към животни в зоопарка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика