Пет проекта на граждански организации ще бъдат финансирани в кампанията ''Заедно за здраве''

OFFNews 11 май 2023 в 16:48 599 0

Заедно за здраве

Снимка PR Care

програма "Заедно за здраве"

За втора поредна година пет проекта на пациентски организации ще получат финансиране по дарителската програма на фармацевтичната компания ТЕВА "Заедно за здраве".

Целта на програмата е да идентифицира инициативи и работни методи, които подобряват живота на пациентите.

„Заедно за здраве“ търси онези инициативи или програми, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства, създават удобна среда за възстановяване, предоставят допълнителна цялостна подкрепа, като същевременно отговарят на здравните нужди.

Всички, посветени на грижата за пациентите, включително болници, благотворителни и други организации с нестопанска цел, могат да участват със своите проекти и инициативи.

След приключване на кандидатстването, журито на ТЕВА в България ще даде своите оценки, след което служителите на компанията ще могат да гласуват за избор на 5 печеливши проекта, които ще бъдат наградени с парични награди за реализиране на регистрираната инициатива. Тази година наградите са увеличени от четири на пет. В конкурса имат право да кандидатстват вече спечелили проекти.

Повече подробности за кандидатстването по програмата могат да се намерят тук.

Крайният срок за подаване на заявления е 15 септември 2023 г., заявленията се приемат само на имейл  [email protected].

Нуждата от психоподкрепа и достъп до медицински грижи откроиха проекти на пациентски организации

В предишното издание на „Заедно за здраве“ четири от общо 36 проекта на пациентски организации спечелиха конкурса на компанията:

• Проект „Приключения в познанието“ на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Целта е прилагане на иновативен комплексен модел за подобряване качеството на живот на деца и лица с епилепсия чрез индивидуални консултации и групови беседи.

• Проект „Звено за подкрепа на хора с редки болести“ на Българска Хънтингтън Асоциация. Целта е да даде подкрепа на пълнолетни хора с редки болести, родители на деца с редки заболявания и членове на засегнати семейства.

• Проект „Нефрологична помощ за децата от малките селища“ на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания. Целта е да окаже емоционална, социална и образователна подкрепа за децата и семействата с установени бъбречни заболявания или увреждания в 8 селища в страната, за да се справят с предстоящото лечение и стрес.

• Проект „ Слънчево колело” на Югозападен общественоинформационен център. Целта е подкрепа на хора с онкологични заболявания и близките им чрез индивидуална и групова терапевтична помощ, както и популяризиране на тяхното изкуство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!