Първа рокада в кабинета: Денков уволни зам. здравния министър Бойко Пенков

Мотивът на премиера е: бавни темпове на работа

OFFNews 12 септември 2023 в 11:16 8305 3

Бойко Пенков

Снимка БГНЕС

Бойко Пенков

Министър-председателят уволни зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков.

Мотивът на акад. Николай Денков е: бавни темпове на работа.

„Решението е взето заради бавни темпове на работа, които излагат на риск изпълнението на важни мерки в сферата на здравеопазването, заложени в управленската програма“, се казва в изпратеното преди минути до медиите съобщение от правителствената пресслужба.

Премиерската заповед влиза в сила от днес.

Досегашният пряк началник на Пенков - здравният министър Христо Хинков - изрази пред журналисти резерви относно решението на премиера, но засвидетелства лоялността си към правителството, заради която приемал решението на Денков. Коментара му може да видите ТУК.

Пенков заема тази длъжност за четвърти път. Той беше назначен от акад. Денков на 26 юни. Бойко Пенков е бил също директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ „Софиямед“.

Завършил е медицина през 1988 г. и има придобити специалности по вътрешни болести, белодробни болести и болничен мениджмънт, както и дипломи по здравен мениджмънт и администрация в здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12006

3

MikeK

12.09 2023 в 21:00

Точно както пише Ибн! Правилно са се усетили. Човека е играч и прави все същото от 2001г.май беше.

1900

2

Ibn Sina

12.09 2023 в 13:04

Едно много правилно решение на акад. Денков. Докато медиите се занимават с дребни скандали, в министерството незабелязано се подготвяше здравна карта, която отваря още по-широко вратата за строеж на нови болници. Абсолютно лобистки промени в интерес на шепа хора с пари, алчни за печалби. Б. Пенков в поредица от правителства беше представител на тези кръгове. Остава да се разбере дали решението е съгласувано с Хинков, или е вид предупреждение към него. Не може да се изключи и война между две вериги болници и вземане на страна от правителството.

2550

1

alfakentavur

12.09 2023 в 11:59

Не мисля, че зам. министрите са част от кабинета.
 
X

Да помогнем на украинските деца!