Хинков с резерви към решението на премиера да уволни заместника му

Александра Маркарян 12 септември 2023 в 13:45 1549 0

Христо Хинков, министър на здравеопазването, коментира решението на премиера да уволни заместника му Бойко Пенков.

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Христо Хинков, министър на здравеопазването, коментира пред журналисти решението на премиера да уволни заместника му Бойко Пенков.

Резерви към решението на министър-председателя Николай Денков да уволни заместника му изрази министърът на здравеопазването Христо Хинков.

Въпреки тях той заяви, че остава лоялен към правителството и ще приеме решението.

Коментарът бе направен в отговор на журналистически въпрос на брифинг, след като по-рано през деня премиерът освободи зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Мотивът му, цитиран от правителствената пресслужба, е "бавни темпове на работа".

"От негова гледна точка предвидените реформи в здравеопазването не са в необходимата степен активирани, недостатъчно добри темпове, поради което по негова преценка доктор Пенков трябва да бъде сменен с оглед на това да се ускорят тези процеси.

Става въпрос за промяна в здравеопазването, за общите стратегически цели, които са поставени още от правителствената програма. Но това е решение на министър-председателя, аз се съобразявам с него, аз съм лоялен към правителството и независимо от някои резерви, които имам, ще приема това решение на министър-председателя", каза Хинков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!