Отстранилият съдебния лекар в Стара Загора: Ръководя се от естеството на увредата, а не от обществения натиск

OFFNews 02 август 2023 в 11:25 7102 2

Йовчо Йовчев

Снимка Скрийншот

Проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" - Стара Загора

Когато съм взимал такива решения, тъй като то не е първото на територията на болницата, винаги съм се ръководил от това какво е естеството на увредата, какви са резултатите от съответните белези или нарушения, които са настъпили в човешкия организъм. Не толкова какъв е общественият интерес, а какъв е риска на последващи жизнени процеси, които протичат у всеки от нас".

Това обясни пред БНТ директорът на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" - Стара Загора проф. Йовчо Йовчев. Във вторник съдебният лекар, определил наряняванията на нарязаното с макетен нож момиче като лека телесна повреда, беше временно отстранен от длъжност до приключване на разследването.

Д-р Теодор Стаматов - лекарят, който е изготвил експертизата и е определил лека телесна повреда за 18-годишното момиче от Стара Загора, е отстранен временно от длъжност докато приключи разследването. Това дава възможност на разследващите органи и на "Съдебна медицина" да се извърши оценка на увредите на пострадалото момиче, каза проф. Йовчев. 

Той се е запознал със случая като е изслушал внимателно съдебния лекар. "Не виждам нещо, което се е случило по отношение на грешки, експертизата е направена в условията на активно лечение на пострадалия пациент", каза директорът на лечебното заведение.

След отстраняването на д-р Стаматов в "Съдебна медицина" на територията на болницата остават трима други съдебни лекари, обясни проф. Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Терицио

03.08 2023 в 08:01

Ръководите се от сумата която сте взели,мизерник!

22548

1

dolivo

02.08 2023 в 14:55

механиката той си я е постановил.

емоционалните и психологически травми не са негова отговорност - закона трябва да се промени, да включи и психиатрична оценка
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки