Москва е в плен на Делта варианта. 2000 пациенти постъпват в болница дневно

От два дни в употреба е пусната новата руска ваксина, която е еднодозова

OFFNews 28 юни 2021 в 11:18 2269 0

Снимка Medikforum.ru

90 % от случаите на коронавирус в Русия са от Делта варианта. Всеки ден в Москва се хоспитализират близо 2000 пациенти с инфекцията.  Журналистът Ирена Добрева, която живее в руската столица, разказа по bTV, че в момента в цялата страна се регистрира огромен ръст на заболелите от COVID-19.

На този фон от днес се подновяват полетите между Русия и България.

"Около 20 000 случая са всеки ден, като Москва е водеща – само вчера новозаболелите са 6700. През юни бяха поставени цели пет "черни рекорда", а само вчера смъртните случаи бяха 114“, заяви тя.

Според Добрева неспазването на противоепидемичните мерки от страна на руските граждани също допринася за усложнената обстановка в страната, както и малкият процент ваксинирани.

От два дни в употреба е пусната и новата ваксина "Спутник Лайт", която е еднодозова и може да бъде използвана от хора, които вече са преболедували коронавируса, но нямат образувани антитела.

Руската столица въведе и редица нови противоепидемични мерки в опит да се справи с Делта варианта на COVID-19.

"Отново са затворени детските площадки, както и заведенията за хранене в големите търговски центрове. Използва се и QR код, който трябва да притежава всеки, който иска да отиде в заведение на закрито. Той се дава само на хора, които са преболедували коронавируса в последните 6 месеца, които са ваксинирани или имат направен PCR тест през последните 3 дни", каза Добрева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !