Въпреки черния COVID рекорд в Русия днес се подновяват редовните полети между Русия и България

OFFNews 28 юни 2021 в 07:54 3099 0

Снимка БТА/Владимир Шоков, архив

Снимката е илюстративна

От днес се подновяват редовните полети между България и Русия.

Това се случва на фона на тревожната статистика за заболеваемостта и смъртността от COVID-19 в Русия. Вчера здравните власти обявиха, че за последното денонощие са регистрирани 20 538 новозаразени с коронавируса. За 24 часа починаха 599 души, от тях 114 - в Москва. Това е най-големият брой починали за денонощие от COVID-19 в руско населено място от началото на пандемията. Заради увеличаването на новозаразените в руската столица от днес се връща задължителната дистанционна работа за някои категории работници и се въвежда пропуск за посещения на ресторантите.

Въпреки това интернет платформите за продажба на самолетни билети отчитат увеличено търсене на полети до страната ни. Средната цена на еднопосочен билет е около 400 евро, но участниците на пазара очакват поевтиняване в близките седмици, съобщава днес БНР.

Днес започва и продажбата на туристически пакети, съобщи Асоциацията на туроператорите в Русия.

Животът в България почти по нищо не напомня за пандемията, каза в ефира на радио „Комерсант“ Юлия Лазовская, която работи като туристически гид в София:

„Абсолютно всичко е отворено: планинските клубове, дискотеките, търговските центрове и моловете. Казината бяха отворени последни. През последния месец има всякакви фестивали. Сякаш България наваксва пропуснатото. Не забелязвам увеличение на цените в хотелите“.

Възобновяват се двупосочните полети от Москва до София, Варна и Бургас, от Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до Бургас и от Минерални води до Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови