Млада жена от Варна е с опасност за живота след падане от тротинетка

OFFNews 26 юни 2023 в 10:11 2292 0

тротинетки

Снимка Pixabay

Тротинетки

Млада жена от Варна е с опасност за живота след падане от тротинетка, съобщиха за БНР от Областното управление на МВР. Тя е ударила главата си и е с мозъчна контузия.

Инцидентът е станал снощи, два часа след полунощ, в подлеза на ул. „Подвис“.

21-годишната жена е карала по пътното платно и е паднала сама, без да е имало други превозни средства около нея. Според информация на полицията тя се е движила с несъобразена скорост.

Преди седмици при подобен инцидент в Бургас бе оперирано по спешност петгодишно момче. Детето си беше ударило главата при бързо спускане в Морската градина.

Изследванията показаха кръвоизлив в мозъка, което наложи да бъде направена животоспасяваща операция от екип нервохирурзи. Детето беше изписано в добро състояние.

Специалистите предупредиха да се използват предпазни каски, "колкото и безобидна да е тротинетката".

Заради зачестилите инциденти общинските съветници в столицата предложиха нови правила за движение на тези превозни средства: забранява се движението на тротинетки в паркове, градини, площади, тротоари и по пешеходни зони; софтуерно се ограничава скоростта до 5 km/h в зоните, в които е забранено движението им (посочени по-горе), а във всички останали зони до 25 km/h; забранява се управлението след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Предвидените санкции варират от 50 до 1000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика