Международен форум за диабета събира водещи специалисти у нас

OFFNews 25 октомври 2019 в 14:35 1676 0

Снимка Pixabay

България ще бъде домакин на Конгреса на Централноевропейската диабетна асоциация (CEDA) асоцииран с Международния дунавски симпозиум за 2019 г. (FID). Той ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември в София.

На форума ще присъстват 250 лекари от 17 държави сред които Великобритания, Германия, Турция, Австрия, Италия и страните от Балканския регион.

Лектори по време на конгреса ще бъдат световно известни имена в сферата на диабетологията, сред които са проф. Томас Щулниг от Австрия, проф. Андрю Болтън от Университета в Манчестър, проф. Сена Карадениз от Турция, която е и председател на Международната диабетна федерация за Европа, проф. Петер Кемплер от Унгария, проф. Кристиян Хердер от Германия и много други.

С лекции ще се включат изявени български специалисти - проф. Здравко Каменов, проф. Цветалина Танкова, проф. Борислав Георгиев, проф. Мария Орбецова, доц. Добрин Василев и др.

По време на конгреса ще бъдат изнесени данни за последните научни постижения и тенденции в борбата с диабета в света, ще бъде поставен акцент върху комплексния характер на заболяването и ще се коментират усложненията, до които той води. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!