Мъж почина след 7 часа лутане между кабинетите на спешна помощ

Човекът е бил в шок, отказал е да му се направят изследвания, обясниха от плевенската болница

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2021 в 09:15 5866 0

Седемчасово лутане по кабинетите на спешното отделение на плевенската болница "Д-р Георги Странски" завърши със смъртта на 69-годишен мъж. Наум Петров е потърсил лекарска помощ след лека катастрофа, а до спешното го докарал негов близък, съобщи Ново тв.

Инцидентът е от 14 юни. Близките на мъжа твърдят, че не са били допуснати с него в здравното заведение.

„След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра”, разказва внучката на Наум – Нона.

Лекарите са уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма пряка опасност за живота на мъжа. 

Внучката разказва още, че към 19:30 часа са им съобщили, че Наум ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има свободно място.

"Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава”, разказва още Нона.

След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Не им е предоставена епикриза. Получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано "тъпа гръдна травма".

Пиарът на болницата Момчил Цветков обяснява, че мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение.

"Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Бил е в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания", заяви Момчил Цветков.

Направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, тъй като е имало съмнения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови