Майката на починалата Даная: Докладът за смъртта ѝ е пълен с лъжи

OFFNews 06 януари 2024 в 19:10 14442 0

Ани Стоянова

Снимка Екранна снимка - bTV

Ани Стоянова

Одитният доклад на агенция „Медицински надзор“ за смъртта на починалата в "Пирогов" 15-годишна Даная е пълен с лъжи и манипулации, твърди нейната майка Ани Стоянова.

„Това са 52 страници лъжи, манипулации и противоречия. Днес лъсна истината за българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост“, написа тя във фейсбук.

"Одитът е готов. Мислите си, че виновни няма, ще ви изненадам, има! Виновна съм аз, защото съм неглижирала собственото си дете!", пише Стоянова.

Тя посочва, че според доклада дъщеря ѝ си е отишла заради неглижиране на основното ѝ заболяване, а не защото три дни не е имало неврохирург и се е наложило тя да търси такъв в социалните мрежи.

„В продължение на една година ние всяка седмица бяхме в ИСУЛ, за да се лекува нейното основно заболяване, а според доклада то е било неглижирано“, посочи още майката на Даная, която не крие разочарованието си.

„Надявах се да има някаква справедливост, но такава няма. Сега се опитват да убият и мен с този доклад, не че аз вече не съм мъртва отвътре“, казва още майката на Даная.

15-годишната Даная страдаше от хематологично заболяване и беше с мозъчен оток. След тежка операция в "Пирогов" детето почина през май 2023 г. По решение на семейството Даная стана донор на общо четирима пациенти.

Семейството ѝ все още смята, че момичето е можело да бъде спасено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!