Кой публикува случката с Емин на страницата на ''Пирогов'', пита Тагарев

OFFNews 01 септември 2023 в 15:18 10448 11

писмо

Снимка Скрийншот

Писмо до министъра на здравеопазването

Кой и как е взел решение да публикува поста на медицинската сестра от "Пирогов" за случая с Мустафа Емин на страницата на болницата, иска да знае министърът на отбраната Тодор Тагарев. Според него с тези действия се уронва престижът на институцията, която ръководи.

В писмо до колегата му Христо Хинков, с дата 31.08.2023 г., военният министър настоява за проверка "във връзка с необходимостта от изясняване на добилата негативен обществен отзвук и уронваща престижа на Министерството на отбраната информация за случилото се на 28.08. от 19-24 часа в "Пирогов" с участието на служителя от ведомството Мустафа Емин".

Писмото беше изнесено във фейсбук профила на председателя на Комисията по здравеопазване в парламента Костадин Ангелов.

Във въпросната публикация, скрийншот от която беше качен на официалната страница на лечебното заведение, се твърди, че Емин е вдигнал скандал в спешното отделение, настоявайки детето му да бъде прегледано с предимство. Според твърденията той е заплашил, че ще уведоми министъра на здравеопазването.

Мустафа Емин се извини за поведението си и отрече да е оказвал натиск върху екипа, а заплахите със здравния министър по думите му били казани "на шега".

С проверката Тагарев очаква да се изясни отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение във Фейсбук факти и обстоятелства.

По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук? Каква проверка на фактите е извършена преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение и в социалната мрежа фейсбук?, пита още военният министър.

Той иска да знае и колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа.

Министърът заявява още, че след като бъде уведомен за резултатите от проверката, ще предприеме последващи действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

10

Trabajo

01.09 2023 в 23:19

доста тъпа проява, като за министър.
това ли ти е работата - да "разследваш"? даже по-лошо: да искаш друг министър, на здравеопазването, да "разследва".

ей, всичките израснали по соца - и учили в съветски школи - сте непоправимо повредени.
ще ми "разследва" той. ченгесарска му работа.

айде и този министър се оттече (след комичния набеден еколог).

10212

9

Човека

01.09 2023 в 18:57

Какво е станало точно, надали пост в социална мрежа би бил достоверен извор. Хора жадни за внимание бол. Някакси не мога да повярвам, че някой ще си позволи да иска извеждането на дете от шокова зала, а още по малко ако е част от настоящия кабинет и е под нападки непрекъснато. И да парадира с позицията си в кабинета на всичко отгоре.
В поста на сестрата има едно озадачаващо определение "господаря от Рибново", което навежда на мисълта, че има някакво предварително отношение към въпросния господин.
А защо се радухва от болница политически скандал? Просто в здравеопазването всичко е герб. Това доене на здравната каса последните петнайсет години, довело до цяла каста от доктори и управители милионери, е циментирано от герберската администрация за десетилетия.

1730

8

Ivan

01.09 2023 в 18:32

Моите уважения, г-н Тагарев,
Но много моля, не се качвайте отново на ченгесерските мурафети! Не кой го е казал, качил, публикувал или коментирал, а Емин направил ли го е! Това е въпросът!!!! Питайте Емин, да се божи ли, да се кълне у Аллах или у кварталния си-негова си работа. Но не му ставайте адвокат! Емин да каже истината. Турчин е, а З.Стоянов е написал "Турчинът е жесток, но справидлив, държи на истината." Дано този турчин не лъже като индобългарин!

-1100

7

qwertz

01.09 2023 в 17:20

"Ако съм оскърбил някого, извинявам се. "

Извинил се бил. ХАХАХАХАХАХАХА!
Нещастни мисирки с фесове.

605

6

avitohol

01.09 2023 в 17:07

брей оня с десетте акаунта пак е нацвъкал точно по 10 минуса

12044

5

Christina Ostrikova

01.09 2023 в 16:20

Евала на сестрата и "Пирогов", че дадоха гласност на случката! А наглостта на всластимащите на деня е поразителна и все по-отблъскваща!!!

318

4

Valioka

01.09 2023 в 15:50

Ами, не е толкова просто, колкото изглежда. Не знам дали ви е ясно, че това правителство, тая така наречена "сглобка", беше направена в общи линии заради Тагарев, респективно заради Украйна. Той е човекът... И сега, не подценявайте калъфите които бачкат за интересите на рассия. Посочете ми с пръст произволно някой и ми дайте малко време - ще намеря начин да го изкарам точно такъв, какъвто вие кажете. Няма нужда да задълбаваме в темата, честно, совите не са това, което са... Или почти винаги е така.

605

3

Wenc

01.09 2023 в 15:40

Сестрата направо в Белене да чука камъни. Родата на разстрел.
Как се осмелява да се противопоставя на ППДБ++ член!!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!