Мустафа Емин за случая в ''Пирогов'': Възможно е да съм бил емоционален

OFFNews 30 август 2023 в 07:07 5009 3

Снимка FB/ Мустафа Емин

Мустафа Емин

Мустафа Емин от "Да, България" се извини за поведението си "Пирогов" в публикация във Фейсбук. 

За скандала със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев  разказа във Фейсбук Неда Диманова, медицинска сестра в лечебното заведение. По думите ѝ Емин е настоял "да извадят от шоковата зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с малка раничка, заплаши с министъра на здравето". Разказът бе публикуван във страницата на болницата в социалните мрежи.

Последва мигновенна реакция от депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев, който обеща проверка на казуса и се извини за случилото се.  По-късно от ПП "Движение ДА, България" съобщиха, че е получен "сигнал за инцидент с участието на члена на Националния съвет Мустафа Емин в УМБАЛСМ "Пирогов" на 28 август", както и че арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции няма да се толерира. От партията съобщиха още, че е сезирана  Националната контролна комисия на партията, като в кратки срокове ръководните органи ще вземат решение по случая.

По-късно последваха позиции от "Пирогов", Министерството на отбраната и Министерството на здравеопазването.

"Истината за случилото се вчера: Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце. Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се. Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми."

Той обаче отрича да е искал детето му да заеме мястото на друго в шоковата зала на болницата или да е парадирал с положението си:


"Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие.Това, което не мога да допусна е децата ми да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Spartak

30.08 2023 в 09:05

Аз не виждам този човек да осъзнава какво е свършил. Дори в позицията му той пише, ако съм оскърбил..... възможно е да съм бил.... и т.н. Да го изритат от властовите му позиции и да осмисли отново какво се е случило и дали е бил или не е бил. Като си се нацапал излизаш и се извиняваш като мъж, а не като мекотело да се обясняваш с ако...

17439

2

мнение от IP

30.08 2023 в 08:57

Че някой е дораздул случката е възможно, ама пък обирайте си емоциите, като сте публични личности. Няма да ви се прости и думичка не на място. И така трябва. От друга страна е повод да си поговорите за здравеопазването. В Пирогов има един кабинет за прием на всички. За да ми дадат документите за обиколка по кабинетите за прием за планова операция чакай 7 часа. Като пуснах пред мен жена със счупена ръка и дете с разбито чело. Това всички да са през едно място е крайно недоразумение, според мен. Накрая жената от кабинета каза "Ела да ти дам обходен лист, че никога няма да влезеш".

11519

1

Комита

30.08 2023 в 07:42

mlakvaj tor4en :)))
 
X

Парламентът на живо