Кампания за доброволно кръводаряване в столичен мол

OFFNews 26 септември 2022 в 12:28 959 0

кампания

Снимка Paradise Center

Кампания за доброволно кръводаряване

На 28 септември, сряда, от 11:00 до 14:00ч. Paradise Center съвместно с Национален център по трансфузионна хематология организират кампания за кръводаряване. За участие е необходима онлайн регистрация.

Отделете половин час от забързания си ден, пригответе личната си карта и подайте ръка на тежко болни и пострадали хора, за които вашите 450 мл. кръв имат животоспасяващо значение. Не забравяйте да отбележите часа, в който можете да се явите на ниво -1 в търговския център, като попълните онлайн формуляра на линка по-горе, предупреждават организаторите.

В инициативата може да вземе участие всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, с тегло над 50 кг, който не е приемал медикаменти в последните 48 часа. Всички материали и консумативи за кръводарителската кампания са стерилни и за еднократна употреба.

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Не се изисква специална подготовка преди акта на кръводаряване. Експертите съветват да се храните редовно и разнообразно, за да заздравите силите на организма и да повишите качеството на кръвта. Процедурата отнема 30 минути, като след нея се приемат повече калорични течности и храни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови