Как можете да се ваксинирате през почивните дни, ако сте в София

OFFNews 04 юни 2021 в 13:14 1218 0

Снимка УМБАЛ "Св. Анна"

И през този уикенд в столицата ще работят мобилните пунктове в Южен парк, Борисова градина и на паркинга на Т-маркет в „Красна поляна“. Работното им време е от 9 до 16 часа. 

Ще бъде разкрит и четвърти мобилен пункт, разположен в обновения Северен парк при входа откъм ул. „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда 4“, информират от Столичната община.

За да не се образуват опашки, където е необходимо ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11, уточняват от общината.

Организацията се прави от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които ще помагат и на гражданите при попълване на необходимите документи. Във всички 4 мобилни ваксинационни пункта столичани ще могат да избират каква ваксина да им бъде поставена – векторна или иРНК.

Имунизации ще се правят и във ваксинационните центрове на големи столични болници.

Ваксинационните зони на болница "Пирогов" продължават да имунизират без записване от 08:30 до 17:30 в събота и неделя. С предимство е най-уязвимата възрастова група - хората над 65 години.

Болницата разполага с количества от ваксините на Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca и еднодозовата Janssen. След поставянето на втората доза в болница "Пирогов" вече се издава европейски ваксинационен сертификат.

Ваксинационните екипи на „Св. Анна“-София АД работят с работно време от 08,00 до 23,00 часа, без почивен ден.

Осигурени са ваксини на Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca и Janssen. Съгласно заповед на МЗ хората над 60-годишна възраст и хората с хронични заболявания са с предимство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!