Фелдшерът, изродил над 20 бебета, е Посланик на живота

OFFNews 15 декември 2023 в 15:37 796 0

Радко Радков и Христо Хинков

Снимка БГНЕС

Фелдшерът Радко Радков и министърът на здравеопазването Христо Хинков

Фелдшерът Радко Радков от Айтос е последният награден с плакет "Посланик на живота" в седмицата на добрите новини, организирана от Министерството на здравеопазването.

В ръцете на 72-годишния медик са проплакали над 20 бебета. Последният случай е от края на ноември, когато млада жена ражда момченце в линейката на път към болницата в Айтос.

Изключително щастливи сме от изминалата седмица, през която всеки ден се срещахме с достойни българи и хора с огромни сърца, които отличихме с титлите " Посланик на бъдещето", "Посланик на донорството", "Посланик на надеждата", "Посланик на спасението" и "Посланик на живота". Благодарим ви, че правите света по-добър! Нека примерите Ви служат за вдъхновение и стимул на всеки от нас, заяви здравният министър Христо Хинков по време на срещата си с Радко Радков.

Носители на призове от Седмицата на добрите новини са Лазар Радков, организатор на инициативата "Капачки за бъдеще"; спелеолозите от Пещерно спасяване участвали в спасителна операция в Турция; Димитър и Самуил, създатели на проекта „Последният дар на човека“; ученикът Стоян Ганчев, изобретил гравна, която показва здравния статус на притежателя ѝ.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!