Фелдшер, изродил бебе в линейка: Имам 20 раждания в движение

OFFNews 28 ноември 2023 в 10:47 853 0

Радко Радев

Снимка Скрийншот

Радко Радев

"Около 20 раждания съм водил в линейката, но това беше последното и беше по-особено за мен. Отнесох се много отговорно към тази задача и мисля, че си изпълних служебните задължения, както трябва – без да имам някакви претенции, че съм нещо голямо или че съм всезнаещ и всеможещ. Аз съм обикновен човек и си изпълнявам задълженията, както е по закон“.

Това обясни пред bTV фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в линейка в Бургас.

На 26-и срещу 27-и ноември постъпих за нощно дежурство във филиала за спешна медицинска помощ в Айтос. В 4:11 часа получих мисия на адрес, на който има бременна жена в десетия лунарен месец. По най-бързия начин екипът на спешния филиал се изнесе към адреса, отидохме, прегледах родилката и ѝ измерих кръвното налягане. Установих, че има болки на пет минути. Докато се придвижим до линейката, болките станаха на две минути, разказва Радко Радев.

По думите му, още с качването в линейката жената е казала, че бебето "иска да излиза".

"Отговорих „спокойно, легни тук“. Тя легна и раждането започна – по време на движение и по пътя за УМБАЛ-Бургас", разказва още фелдшерът.

Той споделя, че майката много се зарадвала, че бебето е момче, макар да ѝ се искало да е момиче, тъй като семейството вече има един син.

В родилната зала е различно – имаш всички условия и екип от трима-четирима или дори пет човека медицински и помощен персонал. Друго е, когато си сам. Ние сме екип от шофьор и фелдшер, но шофьорът кара линейката през това време и всичко става в движение. Аз сам трябва да обслужвам родилката и да се грижа и за здравето на бебето, коментира още фелдшерът, който упражнява професията си вече 50 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!