Доц. Мангъров: Смъртта на бебето в Стара Загора не е заради ваксините

Вероника Шербанова Последна промяна на 03 февруари 2014 в 18:02 19208 23

Доц. Атанас Мангъров

Смъртта на бебето в Стара Загора няма общо с направените ваксини. Това заяви началникът на детското отделение на Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров пред Нова телевизия.

По думите му най-вероятната причина за смъртта на 3-месечния Павел е свръхостро протичане на грип.

Грипът може да убие човек за часове. Напълно е възможно детето да е било здраво в сряда и след това заболяването да се развие в рамките на 24 часа, коментира доц. Мангъров.

В момента в болницата имаме пет деца с отток на мозъка заради грип, допълни той.

Според хомеопата д-р Румен Стойчев обаче не е изключено смъртта на детето да е причинена и от ваксините, особено ако то не е било здраво при поставянето им.

Един от основните проблеми при ваксините е, че компаниите производители трябва да следят случващото се до седмия ден след поставянето на ваксините. Това, което се случва след това, не се регистрита. Не се регистрират и страничните действия от ваксините след седмия ден.
При случая на малкия Павел има явни индикации, че детето не е било напълно здраво при поставянето на ваксината. В този случай не мога да си обясня решението на колегата личен лекар да рискува, посочи д-р Стойчев.

За починалото 3-месечно бебе разказа майката на детето Павлина Стефанова.

Тя обясни, че бебето е било ваксинирано на 15 януари след преглед на личния лекар, който не е установил здравословен проблем.

Няколко дни по-късно Павлина завела момченцето на преглед, защото се влошило. Лекарката го прегледала и предписала капки за нос, но била категорична, че детето е добре.

Два дни по-късно майката открила детето с леко отворена, посиняла уста. Извикали бърза помощ, но медиците не успели да спасят бебето.

Преди да излязат резултатите от експертизата не мога да обвинявам никого. Но единственото, което искам, е справедливост, заяви Павлина.

По случая с починалото 3-месечно бебе в Областната дирекция на МВР Стара Загора е образувано досъдебно производство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.06 2014 в 14:43

Д-р Щефан Ланка (германски молекулярен биолог и вирусолог) след като публикува информация за открит от него напълно безобиден за човека вирус в морски водорасли (на който е снел генома, снимал го е, измерил го е и т.н.), решава да потърси подобни научни публикации и за останалите т.нар. зловредни вируси (ХИВ, птичи грип, свински грип, Хепатит и т.н.).
Познайте след извършеното търсене, какво е открил! Ето малко помощ от публиката:
https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/virusi

08.02 2014 в 09:27

Уважаеми Господа!
С огромна радост чета някои от коментарите и установявам, че голяма част от българите вече не са стадо овце, което може да се манипулира не само от фармацевтичните компании, но от и от лекарите, та дори и от самата министърка!
Жалко за детенцето и родителите му!
Само за последните десет години по статистика на световната здравна организация 30 (тридесет) пъти се е увеличило потреблението на фармацевтични продукти. Коментара го оставям за Вас.
В прословутите ваксини се използват разтворители, които наистина увреждат човешкото здраве. Който желае може да се ограмоти като прочете нещо по тази тема. Стига българския народ да е морско свинче на разни компании.
Г-жо Министър, БИХТЕ ЛИ ПОСОЧИЛИ - КЪДЕ, КАК и при КАКВИ УСЛОВИЯ СЕ СЪХРАНЯВАТ ВАКСИНИТЕ, които лекарите поставят на пациентите си, т.е. на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.
Г-жо Министър няма болница, поликлиника, фармацевтична компания, аптека в България, КЪДЕТО ВАКСИНИТЕ ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА на производителя. Това ги прави практически неизползваеми и ВРЕДНИ ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ !
ЧУДНО МИ Е ДОКОГА Вместо да накажете подчинените си, Вие ще рекламирате некачествените и неправилно съхранявани ваксини! Аз поне не зная да има специални камери за съхраняването на ВАКСИНИТЕ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ, което ги прави негодни още при транспортирането им до складовете, болниците, лекарите и т.н.! Как се съхраняват в лекарските кабинети и медицински заведения въобще не коментирам!
Българите не са простаци и не пасат трева като някои други загубеняци, а са стара, мислеща, анализираща и знаеща нация.
Надали ще излезете пред медиите и ще вземете отношение по този въпрос, но народът ни следва да знае истината за ваксините, и то не само начина на съхранението им, но и скритите вещества в съставките им, които се активират след определен период от време, но тъй или иначе попадат в организма!

07.02 2014 в 21:10

Относно ваксините. На нас ни предстои ваксина тъй като сме на 6г. На 13.01.2014 ха детето му биха инжекция за тетанус, беше си цепнал веждата, мед сестрата не знаеше че му е поставена такава инжекция и искаше да го ваксинира, само че аз знаех от доктора че не трябва да се поставя ваксина 6 месеца след тетанус и й го казах. Обаче ако човек не знае че не трябва да се поставят ваксини в определени случаи, какво става тогава. Тогава се случват нещата от първите страници на вестниците и във водещите новини. Молете се Бог да ни пази и вразумява, както и лекарите ни

05.02 2014 в 18:32

този шарлатан как може да се явява

05.02 2014 в 08:21

"Един от основните проблеми при ваксините е, че компаниите производители трябва да следят случващото се до седмия ден след поставянето на ваксините. Това, което се случва след това, не се регистрита. Не се регистрират и страничните действия от ваксините след седмия ден."
Не лъжете! Фармакомпаниите може да не се интересуват какво става с имунизираните след 7мия ден, но министерството трябва да си изпълнява наредбите!
"Приложение № 10а към чл. 27, т. 5

(Ново - ДВ, бр. 47 от 2013 г., в сила от 28.05.2013 г.)

Сериозни нежелани реакции след ваксинация, подлежащи на задължително съобщаване и проучване

На незабавно съобщаване и проучване подлежат всички сериозни нежелани реакции, възникнали до един месец след ваксинацията, които по своя характер и протичане изискват лечение (спешно, амбулаторно или болнично) или са довели до смърт.
1. Локални реакции, възникващи на мястото на приложение на ваксината:
1.1. Абсцес на мястото на приложението.
1.2. Лимфаденит (включително гноен лимфаденит), възникнал от 2 до 6 месеца след ваксинация с БЦЖ.
1.3. Тежки локални реакции - болка, зачервяване и/или оток на инжекционното място, включително оток до и над най-близката става, с продължителност повече от 3 дни.
2. Нежелани реакции от страна на централната нервна система:
2.1. Енцефалопатия, възникнала до 7 дни от ваксинация.
2.2. Енцефалит, възникнал от 1 до 4 седмици след ваксинация.
2.3. Менингит, възникнал до 30 дни след ваксинация.
2.4. Гърчове, продължаващи от няколко до повече от 15 минути, без огнищна неврологична симптоматика.
Не се включват припадъците, възникнали до 30 минути след ваксинацията, и гърчовете, наблюдавани при енцефалопатия/енцефалит/менингит.
3. Други нежелани реакции:
3.1. Алергична реакция.
3.2. Анафилактоидна реакция (остра реакция на свръхчувствителност), възникваща до 2 часа след ваксинацията.
3.3. Анафилактичен шок.
3.4. Артралгия.
3.5. Дисеминиран БЦЖ - ит, възниквал от 1 до 12 месеца след имунизация с БЦЖ.
3.6. Температура над 38°С.
3.7. Колапс (епизод на хипотония и намалена чувствителност), наблюдаван до 24 часа след ваксинация.
3.8. Остеит/остеомиелит, причинен от БЦЖ ваксинация от 8 до 16 месеца след ваксинацията.
3.9. Персистиращ плач, съпроводен от високи изписквания, продължаващ най-малко 3 часа.
3.10. Сепсис.
3.11. Токсичен-шок синдром, възникнал няколко часа след ваксинацията.
3.12. Паротит.
3.13. Обриви (различни от уртикариалните), продължаващи повече от 4 дни и/или изискващи хоспитализация.
3.14. Тромбоцитопения.
3.15. Всеки смъртен случай у имунизирано лице, възникнал до 4 седмици след ваксинация, при който не могат да се посочат други ясни причини за смъртта.

04.02 2014 в 11:24

До Александра. На колко сте години? За да сте боледували от вариола трябва да сте доста стара!!! Сигурно говорите за ВАРИЦЕЛА /лещенка/. За нея не се прави ваксина в България. Слава Богу, че не сте боледували от вариола!!!Прочетете това:
"В България

В българските земи вариолата прониква по време на кръстоносните походи. По време на Османското владичество заболяването е било сред най-разпространените инфекциозни болести. Първите достоверни статистически сведения обаче се появяват след Освобождението. В периода 1893 -1897 г. са заболели 9475 души като 1069 от тях умират. През следващите години заболяемоста варира от 42 души през 1898 г. до 309 през 1903 г. Вариолата в България е ликвидирана през 1928 г. като с това страната се нарежда сред една от първите в световен мащаб справили се с изкореняването на коварното заболяване. Основната причина за ликвидирането на едрата шарка се дължи на факта, че още през 1882 г. започва производството и прилагането на противошаркова ваксина. Тя започва да се произвежда в новооткрития институт "Оспеный телятник" под ръководството на д-р Борис Окс. Едва през 1903 г. обаче с влизането в сила на Закона за опазване на общественото здраве, ваксинацията против вариола в България придобива задължителен характер."
За отита пак се изказвате неподготвена! И един съвет.
Подбирайте думите си, като говорите за хора, към които ще се обърнете рано или късно в живота си!

04.02 2014 в 09:35

АЗ пък нямам нищо против ваксините да престанат да бъдат задължителни, само че след това, като се разболят чаветата да се лекуват не в болници, а от врачки и хомеопати.Тогава ще се задейства естествения подбор и като цяло коефециента на интелигентност рязко ще нарастне.

04.02 2014 в 03:10

До 09 BGDoctor:да разбирам ли,че деца с имунологични заболявания не трябва да се ваксинират?
Къде е упоменато като условие,искам да предоставя компетентно инфо на майки на деца с увреждания:)
Благодаря

04.02 2014 в 01:52

А аз си мислех, че в офнюза влизали интелигентни хора - то като ви чете коментарите човек, да се откаже да живее .. Нацията си загива заради некадърни неграмотници като вас, които слушат хомеопати и си мислят, че ваксините са им проблема в живота. Присъединявам се към мнението на ххх - дано никога не разберете какво може да причини липсата на ваксина. И на всички от bgmama преди мен - инциденти се случват всеки ден, но да затриеш детето си от невежество - мисля, че по-голямо престъпление от това няма.

04.02 2014 в 00:18

Поставянето на всякаква ваксина носи много рискове, за които изрично пише на листовката и опаковката. Забележете, че рисковете не са поставени под условието за наличие на болест, температура, недохранване и т.н., т.е. те могат да настъпят и при напълно здрави деца - ФАКТ!!!
Отговорността за последствията от постваксинални усложнения се носи от родителите, тъй като само те могат да решат дали да се ваксинира детето им или не. В случая майката е завела дето си при педито и...да не дава Господ никому...а педито е длъжно по закон и сега цялата система ще се вдигне да я защитава от колегите, директора, експертите и съда...по света и у нас това не е новина, нито е прецедент. Правиш избор - носиш си последствията. Сега горката майката ще има да чете за усложненията от ДТК, но вече е късно...за огромно съжаление! Съболезнования!