Доц. Мангъров: Шефът на държавна болница е като феодал, който си отвори устата, получава удар

Не ме поканиха да съм в листите, АБВ греши, че прави коалиция с БСП, коментира медикът

OFFNews 07 юни 2021 в 09:15 5995 0

Не съм запознат с детайлите по случая в болница „Лозенец", защото допреди няколко дни нямаше никаква информация. Проф. Любомир Спасов беше мой студент, познавам се с него. 

Това заяви доц. Атанас Мангъров по Нова тв, като коментира скандала с нерегламентирани трансплантации в болницата.

Шефът на една държавна болница е като феодал, който се назначава там свише. Всички конкурси, които се правят, са за да се назначи той. Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна такава. И обратно - всеки шеф на частна болница мечтае да има облагите на колегата си от държавната болница, обясни медикът.  

Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат. Шефът на болницата може да прави, каквото иска, с подчинените си. Всеки, който си отвори устата и каже нещо различно от официалната линия, ще получи удар, каза още Мангъров. 

Той коментира и новината, че няма да бъде кандидат за депутат в листите на АБВ: „Никога не съм се натискал да бъда политическо лице. Влязох в листите на АБВ, защото ме поканиха. Споделяхме сходни виждания. Сега, когато АБВ реши да прави коалиция с БСП, което според мен е грешка, не съм получавал покана да бъда в листата, обясни Мангъров. 

Винаги съм казвал, че няма нужда от този национален щаб. Създаваха само ненужна паника. Не живеем по-зле, отколкото когато ги имаше, коментира Мангъров разформироването на НОЩ. 

Случаите на хора с COVID-19 намаляват, защото значителна част от населението вече се е срещнало с вируса, поясни доцентът. Това че вие сте ваксиниран, не означава, че сте защитен, защото може да нямате антитела, каза още доц. Мангъров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови