Доц. Мангъров няма да е кандидат за депутат

OFFNews 06 юни 2021 в 13:33 2590 0

Доц. Атанас Мангъров няма да бъде кандидат за народен представител на изборите на 11 април. 

Това обяви председателят на АБВ Румен Петков на съвместна пресконференция на АБВ и БСП. 

Доц. Мангъров ще участва в кампанията, но няма да е кандидат за народен представител. Аз съм казвал многократно - това е един изключително почтен и професионално подготвен човек, който без колебание е отстоявал многократно професионалното си разбиране по много чувствителни теми за обществото, обясни Петков. 

На въпрос лично ли е решението на Мангъров или БСП не са се съгласили, той отвърна: "Не е редно да се говори кой и кого иска и не иска. Доц. Мангъров участва много активно в предната кампания, преценил е, че сега може да бъде полезен на каузата, която АБВ отстоява като неин поддръжник и участник в кампанията без да бъде непременно кандидат за народен представител. Мисля, че това прави участието му още повече по-силно и истинско“, заяви Петков.

Разчитаме много на експертизата, която имат представителите на АБВ в общите ни листи, заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов, който е водач на листата на „БСП за България“ в 23 МИР.  Това е най-дългата листа в България и най-големият избирателен район в България, където д-р Пламена Заячка е на трето място. Това е един сериозен сигнал към българското общество за това, че ние не само приемаме насериозно политическите предложения на АБВ, но и техният кадрови потенциал. Тоест разчитаме много на експертизата, която имат представителите на АБВ в общите ни листи“, подчерта Проданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови