Депутатите-доброволци дежурят по 12 часа в свищовската болница

90% процента от медиците в лечебното заведение са в пенсионна възраст

OFFNews 18 ноември 2020 в 09:55 2436 0

В ковид зоната работят медици от други отделения, 90% от персонала е в пенсионна възраст и с придружаващи заболявания. Хората са мобилизирани, коментира по bTV депутатът от БСП проф. Георги Михайлов, който от три дни е доброволец в МБАЛ Свищов.

Професорът обясни, че лечебното заведение продължава да се пълни с пациенти с коронавирус. Расте броят на постъпилите в предковидния сектор. Отделението за лечение на коронавирус е останало почти без медици. 

Според Михайлов трябва да се прецизират индикаторите за хоспитализация на пациентите. Той уточни, че в свищовската болница има около 30 пациенти с COVID-19. След визитация става ясно, че голям брой от тях могат да се лекуват в домашни условия, защото не са в тежко състояние.

"Има един-двама, които са на кислородна терапия. Болницата няма условия за реанимация, ако се върви към поголовна хоспитализация системата ще се счупи", каза лекарят.

Лекарите доброволци от БСП проф. Георги Михайлов и д-р Илиян Тимчев дежурят по 12 часа в свищовската болница, народните представители казаха, че ще останат колкото е необходимо.

Михайлов допълни, че с пристигането им дежурствата на техните колеги са разредени, за да могат хората да си починат.

По-рано здравният министър обеща да изпрати специализанти в лечебното заведение, към този момент такива все още няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!