Д-р Мирослав Ненков: Не ми е самоцел да съм министър, но няма да остана в екипа на друг

OFFNews 01 ноември 2017 в 10:30 12018 4

Мирослав Ненков няма да остане в екипа на друг здравен министър

Снимка Дарик радио

Д-р Мирослав Ненков няма намерение да остане в здравното министерство при друг министър. Това стана ясно от негово изказване в ефира на Дарик радио

В сутрешния блок "Дарик кафе" той каза, че с него не са водени официални разговори за това да поеме поста на подалия оставка министър Николай Петров, но стана ясно, че очаква такива да бъдат проведени.

"Не живея с мисълта да бъда министър, цял живот да съм се борил за този пост и сега да съм готов на всякакви компромиси, само и само да бъда министър и да може да ме вози НСО с една хубава S-класа и да се радват всички около мен, че съм министър. Това не ми е самоцел", обясни анестезиологът. 

На въпрос дали би останал в министерството, ако то бъде оглавено от "друг" министър, Ненков отговори: 

Този случай за мен не стои като размишления дали ще остана. Не, няма да остана. 

В момента Ненков замества проф. Петров, който е в отпуск. Предстои Народното събрание да гласува оставката му и след това правителството трябва да излъчи нов кандидат за поста. Ненков обясни, че управляващата коалиция ще вземе решение кого да номирина за поста:

"А кой ще е този човек, на този етап не ни е дадено да знаем", каза Ненков. 

Той коментира и разследването на bTV за обществените поръчки във ВМА по времето, в което проф. Петров ръководи болницата. По думите му, откакто екипът на професора е в Министерството на здравеопазването, няколко пъти са излизали случаи със задна дата. Той каза, че за конкретната обществена поръчка за трите години, в които действа договорът, фирмата на зетя на проф. Петров е продала консумативи на ВМА за 300 хил. лв., а не за 1.7 млн., както се посочва в материала на bTV.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

4

мгергов

01.11 2017 в 12:50

Определено ми е симпатичен!

12779

3

Немец

01.11 2017 в 12:39

Боже,само с мушмороци ни задомваш....къде отиде милосърдието Ти,Господи,.....малее ами ако ни тропосат Пепи Белото......жална ни майка....

12415

2

senester

01.11 2017 в 11:52

Достойно!Браво!
 
X

Да помогнем на украинските деца!