Болен от COVID избяга от фургон-отделение на болница, пети ден е в неизвестност

OFFNews 08 февруари 2022 в 08:21 8328 0

Болен от COVID-19 е напуснал общинската болница в град Бяла и вече пети ден е в неизвестност.

Близките му научили за случилото се едва два дни по-късно, когато бил обявен за общодържавно издирване, съобщава Нова тв.

78-годишният Димитър Димитров от село Раданово живее сам в къща.

За случилото се разказват Таня и Маринета, негови племенници. На 31 януари майка им вика линейка, защото възрастният мъж се почувствал зле. Оказва се с COVID-19. Настанен е във фургон, който изпълнява ролята на COVID отделение в болницата в Бяла.

Маринета се свързва с болницата и казва, че мъжът няма деца, няма мобилен телефон и тя е лицето за контакт. Жената отсреща си записва номера й. След това отново звънят, за да проверят какво е състоянието му. На регистратурата никой не вдига. В сряда, 2 февруари, намират управителя. Той им казва, че е стабилен. Същия ден Димитър напуска болницата без знанието на роднините му. Те предполагат, че може да е отключил деменция.

По думите на охранителя на болницата заразени и преди са бягали от там.

„Болните се лекуват в корпуса на болницата и във фургоните, които са пред лечебното заведение. Те са отоплени, условията са добри. Приехме пациента без лична карта. Нямахме телефон на близките. Затова първо уведомихме полицията, а на другия ден успяхме да се свържем и с роднините”, твърди шефът на лечебното заведение Димитър Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови