"Българската Коледа" подпомогна лечението на още 53 деца

Благотворителната инициатива има за цел да насърчава дарителство, да спомага за решаването на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата.

OFFNews 06 април 2021 в 12:06 1310 0

Президентската инициатива "Българската Коледа" подпомогна леченията на още 53 деца с отпуснати средства за медикаментозна терапия и рехабилитация на стойност над 62 000 лв. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Благотворителната инициатива целогодишно приема дарения и от началото на своето 18-о издание е подпомогнала лечението на близо 250 деца с над 465 000 лв.

Със специализирана рехабилитация ще бъдат подкрепени деца, болни от аутизъм, хидроцефалия, епилепсия, детска церебрална парализа и др. вродени аномалии и увреждания. Децата, страдащи от ендокринологични и неврологични заболявания, ще бъдат лекувани с медикаментозна терапия.

Родители, които имат болно дете и се нуждаят от помощ, могат да подадат молба за подпомагане. Редът за кандидатстване и инструкции за нужните документи са публикувани на сайта на "Българската Коледа".

Можете да намерите всичката ви нужна информация за инициативата на официалния сайт: www.bgkoleda.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!