Quantcast

Андреева: Да се трупат политически дивиденти с лъжи, ген. Тонев, не ви прави чест

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 08:12 6054 13

Таня Андреева

Да се трупат политически дивиденти с откровени лъжи, ген. Тонев, не ви прави чест.

Това отговори на бившият здравен министър Таня Андреева на твърденията на бившия шеф на ВМА и зам.-кмет на София ген. Стоян Тонев. Според него Таня Андреева е искала между 15 000 и 50 000 лева от директори на болници, за да не ги отстранява от постовете им.

Пред Нова телевизия Таня Андреева коментира и случая с уволнението на шефа на „Пирогов“, което беше спряно от служебния здравен министър. По думите ѝ мотивите за уволнението на проф. Миланов станало, след като болницата показала лоши резултати. „Това е едно лечебно заведение, което практически непрекъснато влошава своите показатели. Никой не си е позволил да го отстрани директора на „Пирогов“ без сериозни проверки“, обясни тя, като допълни, че за 1 година болницата е отчела 7 млн. лв. загуби.

Андреева обясни, че е разговаряла с проф. Миланов още в началото на мандата ѝ. Много неща не бяха свършени, но една година не беше достатъчна, заключи Андреева.

Тя каза още, че шефът на „Пирогов“ не е бил уволнен тихомълком и няма практика да уведомява човекът, който трябва бъде уволнен. „Няма принцип някой да бъде извикан и да му бъде съобщено“, допълни тя. В студиото на Нова ген. Тонев контрира, че лошите показатели на „Пирогов“ са от няколко години.

Стоян Тонев отговори, че няма нищо против към Андреева като личност и че дори бил мек в оценките си, за да не излиза, че „на умряло куче нож вадиш“. „Всяка смяна в „Пирогов“ обаче означава, че може да разклатиш структурата“, обясни Тонев.

Бившият шеф на ВМА изнесе информация и за нагласени конкурси в Здравното министерство. „Пуска се обществена поръчка при едни условия и после се подменя. Поръчката за шоковата зала на „Пирогов”, оборудването на спешни центрове, е за около 7 млн. лв., но се очаква до 120 млн. лв. да бъдат получени по оперативната програма. Първоначално се е искало да представят възможно най-добрата техника за техните звена. След което това е подменено с техника на съвсем друго ниво”, казва ген. Стоян Тонев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 15:56

Тая ще я запомня с това, със стъпването си на поста ЗДРАВЕН министър, поиска премахването на забраната за пушене в заведенията... противно уродливо създание!

08.08 2014 в 15:13

Тая хидроцефалка беше от най-големите недоразумения на Орешарски...

08.08 2014 в 13:58

Тази жена ми е изключително противна!Пирогов остана единствената болница, в града, където има адекватни специалисти денонощно!Тези лекари спасяват животи всеки ден с остаряла техника и мизерна материална база.Др.Миланов не е магьосник, а лекар и няма как от пр*дня боя да прави.Андереева не направи нищо за Пирогов, но в 12 без 5 реши да навреди.Аман от червени боклуци!

08.08 2014 в 12:58

Дупката в Пирогов е наистина голяма, но я ми кажете кой не ходи в Пирогов - за болен пръст, за болен гъз, всичко живо тича там. И не само от София. За какво изобщо говоприм? Или тази сврака не знае всичко това? Или това положение е от вчера? Мръсници, отвратителни мръсници! Трябва да отидат на съд тези разбойници, защото тепърва ще видите какво са ни завещали!

08.08 2014 в 10:25

Тази заедно с колегите си от изменническото правителство орешарски защо все още не са обесени? А вместо това раздава поредните интервюта/интриги.

08.08 2014 в 10:18

"МИЛАНОВИ" СА ПРИВАТИЗИРАЛИ ПИРОГОВ.ТАЯ МОШЕНИЧЕСКА,КРАДЛИВА ФАМИЛИЯ НЕ СЕ НАЯДЕ.МИНИСТЪРА ВИНОВЕН ЧЕ ТОЯ Е МОШЕНИК.АЙДЕ СТИГА С ТИЯ НАХАЛНИЦИ.

08.08 2014 в 10:18

"МИЛАНОВИ" СА ПРИВАТИЗИРАЛИ ПИРОГОВ.ТАЯ МОШЕНИЧЕСКА,КРАДЛИВА ФАМИЛИЯ НЕ СЕ НАЯДЕ.МИНИСТЪРА ВИНОВЕН ЧЕ ТОЯ Е МОШЕНИК.АЙДЕ СТИГА С ТИЯ НАХАЛНИЦИ.

08.08 2014 в 10:00

Милена, ами защото е типична червена пачавра, която става сутрин и си осмисля деня като прави мръсотии. Те с това се хранят, това дишат и с това тровят живота на хората. С интриги, с подмолни хватки, с гръмки лъжливи думи .......ПРОСТО КОМУНИСТИ!

08.08 2014 в 09:57

"Тя каза още, че шефът на „Пирогов“ не е бил уволнен тихомълком и няма практика да уведомява човекът, който трябва бъде уволнен."

Не е уволнен тихомълком, но понеже има такава практика и го е уволнила тихомълком ... всъщност, разбираш ли?!

08.08 2014 в 09:13

Като е толкова курназ таз долна ПАЧА , да даде генерала на съд , че тогава да и лъснат дрисливите гащи .