Радостин Стойчев в Топ 3 на кандидатите за Полша

OFFNews 19 ноември 2016 в 10:59 4453 0

Бившият национален селекционер на мъжкия отбор по волейбол Радостин Стойчев е сред тримата основни кандидати да поемат треньорския пост на световния шампион Полша.

Първоначално кандидатите за апетитния пост бяха 16, но имената бяха сведени до три. Конкуренти на Стойчев са също много изявени имена. Това са италианците Мауро Беруто и Фердинандо де Джорджи, съобщава Sportowe Fakty.

Беруто изгради солидна репутация като треньор на Финландия между 2005 и 2010 година. Той успя да постигне добри резултати с отбор със скромни възможности, какъвто е финландския. През 2010 година той пое Италия и отново работи пет години.

Де Джорджи е познат единствено с работата си на клубно ниво и досега не е водил национална селекция. Радостин Стойчев си създаде име като треньор на италианския Тренто, превръщайки го в абсолютен хегемон в Италия, Европа и света.

През 2010 година той беше назначен за селекционер на България, а през 2012 година беше изгонен, след като се опълчи на ръководството на федерацията. Опитът му за преврат обаче не успя, въпреки силната медийна и обществена подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови