Националите по волейбол рецитират поемата 'Хаджи Димитър' за 3 март (видео)

OFFNews 03 март 2018 в 18:54 37058 0

Българската федерация по волейбол публикува специален клип по повод националния празник 3 март. В него дванайсет различни играчи, сред които и представители на националния отбор, взеха участие в рецитирането на баладичната поема на Христо Ботев - "Хаджи Димитър".

"Бъдете обединени, защото само обединени сме били и ще бъдем силни!

Силни, като тези 12 куплета, обединени в едно от най-великите произведения на българската поезия! Силни, като 12 волейболисти, обединени и играещи като един в един отбор, устремен към победата!

Силни, каквито можем да бъдем само тогава, когато големите и успелите са модели за подражание и носители на ценности като любов към родината, всеотдайност, трудолюбие, отборен дух и честна игра", пише в страницата във Фейсбук на волейболната ни федерация.

В клипа участват Георги Братоев със сина му Георги-младши. След разпределителя рецитирането на великото произведение продължава от националката Елица Василева, а щафетата се поема от състезателите на ЦСКА Ивайла Евлогиева и Николай Младенов.

Синът на легендата Владимир Николов - Александър, също се включва във вдъхновяващото видео. Част от посланието стават още и Цветан Соколов, Ева Янева, Гергана Георгиева, Кристиян Славчев, Мария Кривошийска, Веселина Василева от "Славия" и играещите в школата "Радостин Стойчев- Матей Казийски" Мария Райкова и Константин Брендьорфер, което е изключително любопитно, тъй като бившият национален селекционер и посрещача са в открита война с федерацията.

Видеото завършва с призив: "Честит национален празник, българи! Бъдете обединени! Бъдете отбор!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови