Младите волейнационали на полуфинал след втора поредна победа на олимпийския фестивал в Словакия

OFFNews 26 юли 2022 в 19:34 3927 0

Волейбол

Снимка БОК

Волейбол

Младежкият национален отбор по волейбол на България записа втора поредна победа на продължаващия в Банска Бистрица Европейски олимпийски младежки фестивал.

Младите лъвчета надиграха без проблеми с 3:0 състава на домакините от Словакия (25:19, 25:14, 25:18), в турнира, който се явява мини-европейско първенство. С втория си пореден успех тимът воден от Мартин Стоев си осигури място на полуфиналите в петък, след като вчера нашите победиха Германия с 3:2, а последният им мач в групата е утре срещу също безгрешния досега тим на Италия с начало 12.30 ч. българско време.

Междувременно късно снощи националният отбор на България по волейбол за девойки до 19 години загуби първия си мач в Банска Бистрица (Словакия). Съставът на Мила Кьосева отстъпи на Турция с 0:3 (22:25, 22:25, 18:25) в предварителна група А. След този мач България заема трето място във временното класиране. Румъния, която загуби от Полша също с 0:3 гейма, е на четвърта позиция с по-лош точков коефициент. Челните позиции са за Полша и Турция с по 3 точки след чистите победи. Тази вечер е вторият мач на българките в групата срещу Румъния.

В тениса Ивайло Симеонов стартира участието си с победа 6:1, 7:5 над Лондон Меначи (Изр). По-късно днес Ивайло в тандем Ева Николова трябва да излязат на корта срещу Пелаез/Ернандес (Исп). В бягането на 400 м с препятствия Димитър Панделиев финишира трети в серията си и с резултат 56,66 секунди се класира за финала в петък. В плуването на 100 метра свободен стил Алекс Стоянов остана пети в серията си с 53,83 секунди.

Тази седмица словашкият град Банска Бистрица е център на надпреварите на бъдещите спортни звезди на континента. Състезанията са в 10 спорта, в които се разпределят медалите в 119 дисциплини. България участва на лека атлетика, плуване, гимнастика, колоездене, тенис, джудо и волейбол (с отбори при момчетата и момичетата).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови