Гибона: Двубоят с Полша ще бъде много тежък

OFFNews 17 септември 2018 в 12:27 1457 0

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов остана доволен след победата на България над Куба с 3:0 в двубой от група D на световното първенство. Специалистът подчерта, че предстоящият сблъсък срещу Полша ще бъде много тежък.

"Най-важното е, че изиграхме три гейма в един ритъм, на един дъх, без да върнем газта. Това, което не правим често. За мен това е хубава индикация, че момчетата са мотивирани и имат желание да излезем в един мач с Полша и да се опитаме да решаваме всичко там.

Полша е много силен съперник, няма какво да се заблуждаваме. Много сериозен отбор, но имаме своите шансове като домакини. Ако направим една чиста победа ставаме първи, ако те спечелят срещу Иран. С геймовете сме най-добре от всички с тези три чисти победи. Ако въобще се стигне до геймове.

Мачът с Полша ще е съвсем друг. Няма да има нищо общо с този с Куба. Ще бъде много тежко. Това, което най-много ме радва е силният мач на Ники Учиков. Може би и той имаше нужда от това нещо. Години не е играл в националния отбор и понякога човек постепенно намира повече увереност. Поздравления за него, направи много стабилен и сериозен мач. Надявам се да държи този ритъм и за мача с Полша.

Мачът с Иран просто не ни излезе, най-вече сервисът и от там ни се загуби цялата игра. От там изгубихме увереност. Можеше да го изиграем и по различен начин. Но при 13-10, ако не се беше контузил Скримов, не се знаеше дали нямаше да го вкараме в тайбрек.

Имахме шансовете, но ги изпуснахме. Няма какво да мислим какво е станало. То вече е факт, можем само да си извадим изводи. Сега имаме да мислим само и единствено за мача с Полша. Не ни интересува нищо друго", каза Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови