Федерацията и националите по волейбол подкрепят инициативата "Заедно за Мими"

OFFNews 14 юни 2019 в 12:07 2022 0

Българският национален отбор по волейбол и Българската федерация по волейбол се включват в благотворителната кампания "Заедно за Мими" и призовават феновете не само за подкрепа от трибуните по време на мачовете във Варна от Волейболната лига на нациите за мъже, но и за подкрепа за едно малко българско момиче.

По време на двубоите в Двореца на културата и спорта в зала "Конгресна" ще бъдат поставени специални кутии за събиране на средства за Мими.

Слънчевата Мими от София се ражда със синдром на Даун. През декември 2017 г., дни преди да навърши 5 годинки, ѝ откриват остра форма на левкемия. След химиотерапия в България влиза в ремисия.

От месец май има рецидив, но вече лекарите тук не могат да помогнат, защото този вид рак на кръвта е рядка форма и не се повлиява от лечението у нас. Има шанс за лечение във Вюрцбург, Германия.

В клиниката там имат опит с деца с Даун и този вид левкемия. Необходими са 120 000 евро за химиотерапия и 190 000 евро за трансплантация на стволови клетки. Общо 310 000 евро. За събирането на цялата необходима сума остават още 150 000 евро.

Болницата иска цялата сума, въпреки че средствата за химиотерапията вече е налична. Показателите на Мими обаче са много лоши и лекарите тук правят всичко възможно да ги задържат, докато се събере сумата. Всяка минута и всяка подкрепа са важни за Мими.

Затова и българските волейболни национали, Българската федерация по волейбол и Община Варна подкрепиха инициативата заедно с фондация "Живот със Синдром на Даун" и Българския червен кръст призовават и всеотдайните български фенове за пореден път да покажат големите си сърца в името на България и в името на едно българско дете в нужда.

В петък (14 юни) България излиза срещу друг претендент за запазване на мястото си в Лигата на нациите - Австралия.

В събота (15 юни) селекцията на Силвано Пранди се изправя срещу Япония. А в неделя (16 юни) България се изправя срещу Италия. Всички мачове на българската селекция започват в 20,40 часа.

На Мими може да помогнем и на дарителската сметка:

IBAN: BG34RZBB91551007617418

Райфайзен банк, гр. София

Титуляр: Мария Иванова Иванова

BIC: RZBBGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови