Да помогнем на Дани

OFFNews 14 май 2019 в 10:28 2058 0

На 15 май (сряда) т.г. от 18.30 часа в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство ще започне благотворителен концерт „Помощ за Дани“ в подкрепа на 20-годишния Даниел Маринов, който след злополука чупи седми шиен прешлен и се обездвижва. Това е поредната проява от кампанията „Аз помогнах“ на Студентския съвет при УНСС, чиято цел е да се съберат средства за лечението на Дани. Гост-изпълнител ще бъде Криско, съобщават от университета. 

В урни, разположени в централното фоайе на университета, могат да се дарят средства или да се закупят билети на стойност 7 лв. и 10 лв.
Кампанията „Аз помогнах“ започна през 2008 г., когато цялата академична общност на УНСС застана зад каузата да бъде подпомогнат финансово Домът за деца, лишени от родителски грижи „Даскал Ботю“ в Калофер. С дарените 52 хил. лв. бяха извършени ремонтни и строителни дейности и бяха закупени подаръци за децата.

През 2017 г. Студентският съвет се включи в националната инициатива „Един за всички, всички за Криси“ и организира благотворителна вечер в подкрепа на 9-годишния Кристиян Илиев, който страдаше от рядко срещано заболяване. Тогава за по-малко от една седмица бяха събрани 6 239 лв. за неговото лечение. Година по-късно, на благотворителна вечер, организирана от Студентския съвет, бяха събрани 7 305 лв. за лечението на 21-годишния Георги Яков, който при инцидент се обездвижва от гърдите надолу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови