Пълен комплект медали за България от европейското по гребане за младежи

OFFNews 04 септември 2017 в 15:39 3067 0

Борис Йотов и Десислава Георгиева донесоха слава на България, след като завоюваха съответно златен и сребърен медал на европейското първенство по гребане за младежи до 23 години, проведено в полския град Крушвица.

Йотов грабна отличието във финала на 2 км скиф. Българинът закова хронометъра на 7:28.74 минути, което бе достатъчно за златото.

В единичния скул при жените Десислава Георгиева спечели среброто, завършвайки на второ място във финалната серия с време 8:30 секунди. Златото бе за представителката на Швейцария, а борнзът – за Русия.

Трети на финала в дисциплината двойка скул при мъжете пък завършиха Станимир Халаджов и Рангел Кацарски. Дуото се представи на едно постоянно ниво, задържайки третото място от началото на състезанието до неговия край. Златото завоюва двойката от Румъния, а среброто отиде при представителите на Австрия.

Борис Йотов гребеше за Азербайджан на Олимпиадата в Рио 2016, но сега отново се състезава за родината си. На олимпийските игри той завърши на 12-о място на двойка скул заедно с Александър Александров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови