Героят ни Антъни Иванов: Нямам търпение за финала

Финалът на 200 метра бътерфлай пряко по Евроспорт след 18,30 часа

OFFNews 26 юли 2017 в 08:16 2368 0

Още не изсъхнал от полуфиналите, а Антъни Иванов няма търпение да скочи отново в „Дуенав Арена“, за да се сбори с асовете на планетата в бътерфлая. Пред пратеника BGswim.com в Будапеща  18-годишният юношески вицешампион на Европа коментира плуването си на 200 м бътерфлай.

„Успях да изпълня плана, който бях си задал - да тръгна с 55 секунди, въпреки че малко се изненадах от 54,9. Връщането беше добре и си свърших работата още сутринта“, коментира Иванов пред BGswim.com

„На полуфиналите, когато се явих в стаята за повикване, се почувствах обграден от елита на бътерфлая. Исках да успея. Да постигна финал. След като видях, че съм на едва стотна от третия в полуфинала, си помислих, че ще съм девети!? Но времето ми стигна за финал. Щастлив съм. Нямам търпение за финала“, допълни Иванов.

Едва на 18 години, той не спира да дава толкова надежди на българското плуване. Антъни Иванов се класира на световен финал в най-тежката дисциплина – 200 м бътерфлай.

За мъжкото ни плуване попадането в идеалната осмица е едва четвъртото, след това на щафетата 4 по 100 м св. стил от Колумбия през 1975 година, на Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).

Антъни го направи с фамозно плуване под 1:56 мин. и в компанията на легендите Ласло Чех, Чад ле Кло и Тамаш Кендереши.

Финалът е днес след 18,30 часа. "Евроспорт" предава пряко, като плуването на нашето момче е сред първите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!